Popular

About

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera kepada pengujung blog ini. Pertama sekali saya ingin mengucapkan syukur kepada Tuhan yang memberi pinjaman sementara untuk kita hidup di dunia ini, mengenali antara satu sama lain, saling bantu membantu kepada yang memerlukan dan menghormati sesama kita tidak kita agama mahupun bangsa.

Pengenalan diri

Saya Wan Muhammad Redhuan adalah pengendali dan pemilik blog ini. Saya adalah seorang suami dan bapa kepada seorang anak lelaki (2018). Bekerja sepenuh masa sebagai blogger. Blog ini dilahirkan pada 1 November 2014 sehingga kini dan diwujudkan adalah tujuan perkongsian dan rujukan kepada semua pecinta blog. Aktiviti selain daripada menulis blog saya adalah seorang pengembara sejajar dengan cita-cita saya untuk mengelilingi dunia. Saya menyertai banyak aktiviti kebajikan kerana saya amat menyintai sesuatu yang meringankan bebanan orang lain. saya seorang lelaki suka berjimat cermat, tidak kira apakah jenis penjimatan sama ada benda mahupun wang ringgit, kerana saya tidak suka kepada pembaziran. 

Saya tidak menanggung sebarang liabiliti atas apa jua kecacatan, kejadian, kerugian mahupun kes perundangan membabitkan kandungan blog ini. dibawah adalah serba ringkas maklumat diri saya. 


·      Berusia 33 tahun
·      Anak ke tiga daripada lima beradik
·      Asal dari negeri Kelantan
·      Berkahwin
·      Berat 51kg
·      Tinggi 167 cm
·      Berkulit sawa matang
·      Seorang yang pembersih
·      Meminati masakan Thai
·      Suka mempelajari sesuatu yang sukar
·      Mengetahui serba sedikit tentang dunia masakan
·      Suka Melancong
·      Seorang low profile
·      Tidak suka biasakan diri dengan kemewahan
·      Meminati dunia photography
·      Mengemas
·      Menulis
·      Berenang
·      Berbahasa Malaysia
·      SPM
·      Sijil Kemahiran Automotif
·      Mengembara
·      Membaca
·      Menulis
·      Membantu orang yang didalam kesusahan

nuffnang ads